Aktuální zprávy

Filip Pešán: Finále se Spartou? To byla reklama na hokej

Praha/Liberec - Vůbec nejmladším trenérem, který se svým týmem v extraligové historii vybojoval titul, se v neděli stal Filip Pešán. Podíl na historickém úspěchu klubu však má podle něj celá řada dalších. "Velký dík patří celému realizačnímu týmu, klukům a majiteli klubu," říká mladý kouč.

První play-off v trenérské kariéře a hned slavíte titul. Jaký je to pocit?
Je to prostě úžasné. Velký dík patří celému realizačnímu týmu, majiteli klubu a klukům, ti všichni mají zásluhu na tom, jak celá sezona vypadala. Myslím si, že jsme byli poctivým týmem, který tvrdě pracoval každý den.

Kde byl položen základ té cesty, která nyní skončila zvednutím Masarykova poháru nad hlavu?
To vlastně přesně neumím určit. Není to jen o tom, že by se teď z ničeho nic něco stalo. Už od konce minulé sezony jsme šli určitým směrem, kterým jsme pokračovali také v tomto ročníku, a jsem hrozně rád, že se nám to vyplatilo.

Vaše sezona byla téměř bezchybná, je vůbec možné něco takového zopakovat?
Bojím se, že něco takového se snad ani opakovat hned tak nedá. Nemyslím to postavením v tabulce, ale počtem bodů a tím, kolik rekordů jsme dokázali zlomit. Byla to prostě úžasná sezona, která potvrdila určitý náš trend. Nechci to přeceňovat, spousta klubů v republice pracuje dobře, ale myslím si, že teď můžeme určit nějaký trend my. Budu jen rád, když naši práci potvrdíme postavením v tabulce i za rok.

Šesté finále se rozhodlo až ve druhém prodloužení, to musel být infarktový zážitek?
Infarktové to bylo, ale to platilo i o posledním domácím zápase, který končil trestným střílením soupeře. Celá série byla nesmírně vyrovnaná. Spartě patří velký dík, že se podílela na tomto obrovském divadle, které toto finále přineslo.

Mohla si vůbec extraliga přát lepší vyvrcholení, než finále mezi Tygry a Spartou?
Myslím si, že ne. Všechny naše domácí zápasy byly vyprodané, v Praze přišlo 17 tisíc lidí. Fanoušci hokej milovali a bylo to vidět!

V šestém duelu jste měli střeleckou převahu, ale nedařilo se vám ji využít. Jak těžké bylo se prosadit?
Sparta velmi dobře bránila. Neměli jsme vyloženě velké šance. Oni byli v celé sérii nepříjemní v tom, že dokázali z minima vytěžit maximum, čehož jsme se možná v průběhu zápasu trochu obávali a nebyli až tak aktivní. V prodloužení už jsme si ale řekli, že musíme pokračovat v aktivní hře, a přineslo to ovoce.

Co váš tým čeká teď?
V pondělí od devíti ráno trénink! (smích) Ne, žádný daný program tým ještě nemá. Nechtěli jsme vůbec nic podcenit a řešili jsme jen nejbližší zápas v O2 Areně. Co bude dál, to budeme řešit v dalších dnech.

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner