Ohlasy k zápasu

Jeden z našich nejlepších výkonů, libuje si Hrenák

Liberec - V rámci sedmého kola přivítaly šelmy na svém ledě pardubické Dynamo. Do branky se popáté v tomto ročníku postavil Dávid Hrenák, který stejně jako v předchozích dvou domácích utkáních vychytal Tygrům vítězství. Slovenský brankář se blýskl především v nájezdech, kdy za svá záda nepustil žádnou soupeřovu šanci.

Pardubice zatím dokázaly bodovat v každém duelu. Jak těžká pro vás byla tahle prověrka?
Je to velmi kvalitní soupeř. Všichni jsme moc dobře věděli, kdo sem přijede. Na druhou stranu musím říct, že náš výkon byl také výborný. Tímto utkáním jsme ukázali, že i náš tým je velmi kvalitní a umíme hrát dobrý hokej. Teď to musíme brát od zápasu k zápasu a postupně se posouvat dopředu.

Ještě půl minuty před koncem jste sahali na tři body. Nerozhodila vás ta vyrovnávací branka?
Já se to snažil nějak nevnímat. Přece jen v poslední minutě při hře šest na pět se může stát cokoliv. Kluci ta oslabení dobře bránili v podstatě celé utkání, zblokovali tam spoustu střel. Před tím gólem na 3:3 to soupeř dobře sehrál, ale myslím si, že my jsme si ten bod navíc zasloužili.

V prodloužení jsi výborně vychytal Tomáše Hyku, čímž jsi vás udržel ve hře...
Upřímně jsem příliš neřešil, kdo proti mně zrovna jde. Já se soustředil pouze na to, abych zastavil kotouč, který na mě letí, což se mi naštěstí podařilo.

Jiří Kudrna ohledně zápasu s Pardubicemi
Samozřejmě nás mrzí, že utkání došlo do prodloužení, když jsme sahali po třech bodech. S takto silným protivníkem jsme ale rádi, že jsme urvali ten druhý bod. Velice si toho vážíme.

Penaltový rozstřel jsi pak zvládl bravurně, ani jednou jsi neinkasoval. Je to pro tebe taková třešnička na dortu po takovémto výkonu?
Ano, jsem za to velmi rád. Přece jen ty nájezdy jsou taková loterie. Důležité pro mě bylo, že kluci dokázali dva z nich proměnit, což mi obrovsky pomohlo.

Byl toto váš dosavadní nejlepší zápas?
Myslím si, že ano. Utkání proti takhle těžkému soupeři už jsme potřebovali. Výkon celého týmu byl zatím jedním z nejlepších. Pro nás teď bude důležité, abychom se odrazili k lepším a především konzistentnějším výsledkům.

Jak jsi vnímal neuznaný pardubický gól?
Byl jsem si jistý, že nebude platit, protože ho tam soupeř kopl. Z mého pohledu to bylo hodně očividné a naštěstí ho neuznali.

I tentokrát přišlo spoustu domácích diváků. Jak vnímáš z brankoviště jejich podporu?
Bylo to úžasné. Naši fanoušci opět potvrdili, že jsou super. Při všech třech domácích zápasech byla jejich kulisa neuvěřitelná a my si toho moc vážíme.


Dávid Hrenák oslavující vítězství s domácím publikem

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner