Mládežnický hokej

Juniorka posiluje ofenzivu! Přicházejí slovenští útočníci Stahoň a Saxa

Liberec - Juniorka Bílých Tygrů hlásí zajímavé posily do útoku. Přicházejí dva slovenští útočníci se zkušenostmi z mládežnických reprezentací – Luboš Stahoň a Markus Saxa.

Luboš Stahoň přichází ze slovenského Trenčína, kde působil od roku 2020. Průlomová pro něj byla sezóna 2022/23, kterou jako sedmnáctiletý mladík strávil téměř celou mezi muži. Ve slovenské seniorské extralize odehrál v součtu už 45 utkání, v nichž si připsal i premiérové body.

V uplynulém ročníku zkusil štěstí i v zahraničí a na část sezóny se z Trenčína vydal do zámořské QMJHL, kde nastupoval v dresu Cape Breton Eagles. Teď se stabilní člen slovenských mládežnických reprezentací vydává znovu za hranice, i když tentokrát už ne tak daleko – v nadcházející sezóně by jakožto hráč ročníku 2005 měl být jednou z opor juniorky Bílých Tygrů.

Komentář hlavního trenéra U20 Valdemara Jiruše

Od Luboše si slibujeme zvýšení produktivity, měl by být lídr našeho týmu na ledě i v kabině. Věřím, že se stane důležitým článkem naší sestavy, svými výkony v extralize juniorů si řekne o nominaci do slovenské dvacítky a zabojuje o účast na juniorském mistrovství světa.



Luboš Stahoň

Stahoň ale v juniorce nebude jedinou slovenskou posilou. Na sever Čech míří také další forvard Markus Saxa! Ten už má s českými soutěžemi bohaté zkušenosti, pod Ještěd přichází z Vítkovic.

Šikovný pravák vykazoval velmi dobrá čísla v extralize dorostu, kde za dva roky odehrál 74 utkání s bilancí více než 0,7 bodu na zápas. V minulé sezóně si jako "prvoročák" řekl o stabilní pozici ve vítkovické juniorce a v sezóně zasáhl do většiny utkání. Teď se Markus Saxa přesouvá za novou výzvou do Liberce.

Komentář hlavního trenéra U20 Valdemara Jiruše

Markus je kreativní a šikovný útočník. Oslovil nás, a my jsme se nebránili rozšíření týmu a dalšímu zvýšení konkurence. Je to mladý hráč s perspektivou do dalších let, od kterého si také slibujeme zvýšení produktivity. Záleží na něm, jak to v Liberci uchopí, jak bude pracovat a jak se posune v kariéře.



Markus Saxa

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Odehrané v 12:00 | U17
Bílí Tygři Liberec
HC Slavia Praha