Reportáž

Liberec skolil Vervu. Hattrickem se vyznamenal Faško-Rudáš

Liberec - Bílí Tygři mají za sebou úspěšný páteční večer. Na domácím ledě si liberecká družina vyšlápla na rozjetou litvínovskou Vervu a po výsledku 5:2 slavila velmi cenné tři body. Hattrickem se blýskl slovenský forvard Martin Faško-Rudáš.

Na úvodní branku duelu nemuseli diváci dlouho čekat. Hned v první početní výhodě šelem vybídl Vlach zpoza brány Martina Faška-Rudáše a ten se z mezikruží nemýlil. Litvínov však po přestávce oplácel stejnou mincí, v přesilové hře trefil nechytatelně horní růžek David Kaše.

Jakub Rychlovský o přesilovkách
Už proti Třinci jsme přesilovky neodehráli vůbec špatně, ale nedali jsme gól. Tentokrát se štěstíčko přiklonilo na naši stranu. Byla to krásná hokejová akce na jeden dotyk.

Prostřední dějství ale přece jen patřilo domácímu celku. Kelly Klíma si nejprve pohotově našel před bránou gólovou dorážku po odrazu od zadního mantinelu a krátce nato rozvlnil síť podruhé v zápase Martin Faško-Rudáš.

V úvodu třetí části bylo v libereckém táboře ještě veseleji, když tygří akcie přiživila přesná rána Jakuba Rychlovského bezprostředně po vhazování. Verva pak sice díky Michalu Gutovi skóre korigovala, ovšem to bylo z její strany vše. Své galapředstavení naopak korunoval třetí trefou do opuštěné klece Martin Faško-Rudáš.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Odehráli jsme výborné utkání, všichni hráči podali maximální výkon. Důležitý byl první gól v přesilovce, navíc jsme dobře bránili oslabení. Všichni v čele s brankářem Králem zaslouží pochvalu. Litvínov ukázal, že je silný, ale naše střídačka žila. Bylo to šedesát minut kvalitního a poctivého hokeje."
Karel Mlejnek
HC VERVA Litvínov
„Připravovali jsme se na utkání s vědomím toho, že chceme být dobří v soubojích. Věděli jsme, že identita Tygrů je na nich stavěná. Neumím říct, jestli jsme byli lepší, horší, nebo to bylo vyrovnané. Z mého pohledu rozhodovaly standardní situace. Mrzí mě, že jsme venku prohráli potřetí za sebou."

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner