Ohlasy k zápasu

Nepříznivou domácí sérii musíme otočit na výherní, říká navrátilec Bulíř

Liberec - Tygři byli opět velmi blízko prvnímu domácímu triumfu, když padli s Kladnem na nájezdy 2:3. Ani cesta k zisku bodu však nebyla jednoduchá, poněvadž museli Liberečtí dotahovat dvougólové manko. Pozitivním zábleskem je nicméně uzdravení Michala Bulíře, jenž se v sestavě představil po zranění ruky z poloviny srpna v tomto ročníku poprvé.

Vlivem zranění jsi proti Kladnu naskočil do svého prvního zápasu ostré sezóny. Cítíš se už stoprocentně fit?
Určitě se nevracím kvůli tomu, že se nedaří a já bych přišel a něco spasil. Poslední utkání jsem hrál 20. března, takže déle jak před půl rokem, ale musím říct, že jsem to čekal horší. Na druhou stranu, první třetina byla pro mě trochu těžší, protože jsem musel chytit tempo zápasu. Přece jen to je něco jiného, než když je člověk zraněný a jen bruslí, aby se udržoval v kondici. Po první třetině už jsem se začal cítit docela dobře.

Ty sám jsi mohl promluvit do skóre...
Mrzí mě, že jsem nepomohl gólem, protože šance byly. Ale nedá se nic dělat. Myslím si, že naše hra byla kvalitnější než v předchozích zápasech, a že jsme se zlepšili v některých věcech. Je potřeba dál pracovat na tom, co nám nejde a zlepšovat se každým dnem.

Které aspekty vaší hry jsou podle tebe potřeba více potrénovat?
Jsme málo produktivní. Dáme dva góly na našem hřišti a s tím se těžko vyhrává. Doma je to málo, potřebujeme jich víc. Je to hlavně o nás, útočnících. Musíme být také zodpovědní v obranném pásmu, abychom neinkasovali. Je potřeba naši hru zjednodušit.

David Aubrecht o domácí sérii
Je to těžké. Chceme už fanouškům dopřát výhru za tři body, ale pořád se nám to nedaří.

Jak zlepšit střeleckou produktivitu?
Potřebujeme na to najít nějaký recept. Musíme být pracovití a trénovat věci, které nám nejdou. Přenášet zakončení z tréninků do zápasů a proměňovat šance. Já sám jsem měl proti Kladnu gólovou šanci, ale bohužel jsem ji nevyužil.

Lze brát vaše nasazení proti Rytířů jako něco pozitivního, od čeho se lze odrazit do dalších duelů?
Rozhodně ano, bylo to z nás cítit. I v kabině bylo znát, že každý chce tuhle domácí šňůru prolomit. Všichni jsme tím žili a byla tam chuť. Teď už jen zbývá to otočit, proměnit to v body a udělat vítěznou sérii doma.

Stejně tak lze jako kladné brát i schopnost smazat dvoubrankové manko...
Je to určitě pozitivum. Dodává to nejen týmu, ale i divákům sílu a šťávu, když se to povede. Z té euforie se pak dá těžit, ale v nájezdech jsme to už bohužel nezvládli.

Už potřetí v sezóně jste inkasovali ve vlastní přesilovce. Dokážeš popsat, proč se to děje?
Těžko říct. Jsou tam podle mě situace, kde jsme trochu nezodpovědní. Nemůžeme hazardovat u modré čáry a musíme to mít pokryté dozadu. Týmy dnes chtějí zaútočit i v oslabení, když to jde. Musíme si to víc hlídat.


Nájezdový pokus Michala Bulíře

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Odehrané v 16:00 | Muži
Bílí Tygři Liberec
Rytíři Kladno