Reportáž

Tygři srovnali dvoubrankové manko. Nakonec padli s Kladnem v nájezdech

Liberec – Kladno se na začátku zápasu rychle dostalo do dvoubrankového vedení a Tygři museli dotahovat. Snížit se jim povedlo již v první třetině, jenže poté bránu Rytířů dlouho marně dobývali. Nakonec při hře bez brankáře vyrovnal Adam Musil. Utkání dospělo až do samostatných nájezdů, které ve prospěch hostů rozhodl Phil Pietroniro.

Tygrům se opět nepovedl vstup do utkání a již v 8. minutě šlo Kladno do vedení. Jiří Ticháček se po levém křídle protáhl až před bránu a nadvakrát procedil puk za Kváču. O dvě minuty později bylo ještě hůř. Při přesilovce Liberce ujel všem pronásledovatelům Petr Straka a po faulu jednoho z domácích bylo nařízeno trestné střílení. To následně nekompromisně proměnil Eduards Tralmaks.

Svěřenci Filipa Pešána se nenechali dvěma inkasovanými brankami rozhodit a zaveleli do útoku. Ještě před první sirénou se jim povedlo snížit, když ránu Adama Musila od modré tečoval do sítě Michal Ivan. Ve druhé části byli již Tygři výrazně aktivnější, jenže ani jedna z jejich šancí gólem neskončila.

Michal Bulíř o potřebě více branek
Jsme málo produktivní. Dáme dva góly na našem hřišti a s tím se těžko vyhrává. Doma je to málo, potřebujeme jich víc.

V závěrečném dějství Rytíři zamknuli své obranné pásmo na dva západy a dlouho drželi těsný náskok. Při závěrečné power-play ale nakonec Home Credit Arena propukla v jásot. Róbert Lantoši našel před bránou zaparkovaného Adama Musila a ten z bezprostřední blízkosti vyrovnal. Zápas nakonec došel až do nájezdů, ve kterých o druhém bodu pro hosty rozhodl Phil Pietroniro.

Ohlasy trenérů

Boris Žabka
Bílí Tygři Liberec
„I když jsme neměli špatný vstup do utkání, tak jsme byli potrestaní po dvou chybách. Nejprve po ztrátě ve středním pásmu a špatným střídáním a pak samozřejmě v přesilovce, z čehož vyplynulo trestné střílení. Potom pro nás třetina nebyla úplně ideální a trochu nás to sráželo. Myslím si, že od druhé části ale bylo vidět, že jsme tahali za jeden provaz a snažili se udělat maximum pro to, abychom vyrovnali a získali alespoň nějaké body. Myslím si, že za ty dvě třetiny jsme si zasloužili vyrovnat. Byla výborná návštěva a fanoušci, takže je nám líto, že se nám to nepovedlo alespoň za dva body."
David Čermák
Rytíři Kladno
„Samozřejmě nás mrzí gól v závěru. Takhle jsme přišli o body už v Litvínově a Hradci Králové. Dva body z Liberce ale samozřejmě bereme, jsou také naše první venkovní. Teď už na to budeme chtít jen navázat."

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner