Preview k zápasu

Série venkovních zápasů se chýlí ke konci! Tygři ji uzavřou v Karlových Varech

Liberec — V lázeňském městě uzavřou šelmy kapitolu šesti venkovních utkání za sebou. O vítěznou tečku za republikovým putováním se budou svěřenci Patrika Augusty pokoušet v pátečních 17:30 v KV Aréně.

Vítězná nálada

Liberečtí v minulém kole ubránili “svůj“ rekord. Skalpem Pardubic poměrem 3:1 se vítězná šňůra Dynama zastavila na čísle třináct, což nestačilo na vyrovnání rekordního počinu Tygrů ze sezony 2015/16. Úspěch na východě Čech budou chtít Severočeši využít jako odrazový můstek k dalším úspěchům a k pozitivnímu zakončení série šesti venkovních klání.

Energie zvládla jen dva z posledních pěti soubojů. Naposledy padla v Ostravě výsledkem 2:4, aby si následně i díky bezchybnému výkonu brankáře Štěpána Lukeše odvezla tři body z českobudějovického ledu. Získaných dvaatřicet bodů jim tak momentálně vynáší deváté místo v tabulce s náskokem jednoho bodu před šelmami.

Koho sledovat?

Nádhernou individuální akcí se proti pardubické obraně zaskvěl Jakub Rychlovský, který svýma šikovnýma rukama vyrovnal a změnil náboj celého utkání. Bude jednadvacetiletý křídelník těžit z nabytého sebevědomí i proti Západočechům?

Bývalý liberecký bek Tomáš Havlín prožívá svoji životní sezonu. S devíti body mu schází už jen tři, aby vyrovnal své kariérní bodové maximum. V žebříčku Radegast indexu mu navíc patří třetí místo.

Hurá domů

Parta kolem kapitána Michala Bulíře má před sebou poslední štaci v rámci šňůry venkovních klání. Bilance z těchto duelů momentálně činí dvě výhry a tři prohry, takže proti Karlovým Varům ji budou chtít Tygři rozhodně vylepšit. Získané momentum z Pardubic a vidina následného prvního domácího zápasu po dlouhé době mohou jedině pomoci.

Jak dopadne souboj tabulkových sousedů? A podaří se našemu týmu budovat na minulém vydařeném utkání? To se dozvíme v pátečních 17:30 v KV Aréně.

Poslední vzájemný zápas

Bílí Tygři Liberec vs. HC Energie Karlovy Vary 3:4sn
Branky a nahrávky: 10. Filippi (Frolík, Štibingr), 35. Faško-Rudáš (Birner, J. Dvořák), 59. Ordoš (Rychlovský) — 34. Rachůnek (Gríger), 46. Beránek (Černoch, Plutnar), 60. Bartejs (Plutnar, Rachůnek), rozh. náj. Černoch


Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner