Mládežnický hokej

Šest Tygrů v nominaci! Reprezentaci U16 čeká akce v Salzburgu

Liberec - Do reprezentačních výběrů nastupují čeští talenti narození v roce 2009, kteří budou v nadcházející sezoně bojovat za národní výběr do šestnácti let. Jeho úvodní akcí bude turnaj čtyř týmů v rakouském Salzburgu. Bílí Tygři budou mít na akci nevídané zastoupení – dres národního týmu jich oblékne hned šest!

Svazoví trenéři měli na utváření první nominace spoustu času během minulého ročníku. Posuzovali jak výkony mladíků v rámci extraligy devátých tříd včetně prodlouženého play-off, tak zejména jejich představení na akcích projektu Výchova talentované mládeže s vrcholy na mládežnickém mistrovství krajů a turnajích v Benešově a Salzburgu.

Širší pole hráčů, celkem 46 jmen, čeká před samotnou akcí fyzické testování na ledě a mimo led, které proběhne v Praze 23. a 24. srpna. Vybraná třiadvacítka se o den později přesune do Salzburgu, kde po třech dnech tréninku zahájí turnaj.

Nominaci si málo vídaným způsobem podmanili naši hráči, do Rakouska jich vyrazí šest! Na turnaj se můžou těšit obránci Matyáš Tureček s Dominikem Novákem a forvardi Matěj Kučera, Šimon Šejc, Adam Němec a Petr Hörnig. Poslední dva jmenovaní hokejisté do našeho klubu přišli teprve před startem aktuálního ročníku. Na seznamu potenciálních náhradníků figuruje ještě Dominik Beneš.

Češi sehrají mezi středou 28. a sobotou 31. srpna čtyři utkání ve čtyřech dnech. Postupně vyzvou slovenské vrstevníky, v nesmírně těžkém utkání výběr Red Bullu do 20 let a vzápětí i místní akademickou osmnáctku. První dva celky ze skupiny si to v sobotu rozdají o zlato, zbylé dva o bronz.

Nominace české šestnáctky

Brankáři: Jaroslav Martínek (Mladá Boleslav), Václav Osvald (Škoda Plzeň), Kryštof Štěpánek (Slavia Praha).

Obránci: Dominik Novák, Matyáš Tureček (oba Liberec), Jiří Gombár (Karlovy Vary), Denis Korhoň (Olomouc), Matiáš Piskač (Světlá nad Sázavou), Adam Konvalinka (Chomutov), Adam Hynek (Vsetín), Oliver Andrle (Malmö, Švédsko).

Útočníci: Petr Hörnig, Matěj Kučera, Adam Němec, Šimon Šejc (všichni Liberec), Dominik Drábek (Pardubice), Jakub Kyncl, Jonáš Vaníček (oba Karlovy Vary), Michal Hartl (Kometa Brno), Eliáš Matoušek (Škoda Plzeň), Maxmilian Mareš (Vítkovice), Štěpán Stejskal (Davos, Švýcarsko), Denis Viedemann (Lausanne, Švýcarsko).

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 13:30 | U17
HC Škoda Plzeň
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 17:00 | U20
Bílí Tygři Liberec
HC VERVA Litvínov