Preview k zápasu

V Lize mistrů poprvé proti krajanům! Pod Ještědem se představí Vítkovice

Liberec - Bílým Tygrů se stejně jako vloni podařilo probojovat až do osmifinále Ligy mistrů. Minulý rok v něm vyzvali švýcarský Davos. Letos poprvé za účinkování v této mezinárodní hokejové soutěži vyzvou tuzemský tým. Do Home Credit areny dorazí HC Vítkovice Ridera!

Tygří motor naskočil

Severočeši se na začátku sezóny spíše trápili, ale pětizápasová série výher vrátila na hokejky Tygrů klid. Postupně dokázali zdolat Mladou Boleslav, Plzeň, Karlovy Vary, Spartu a v posledním ligovém kole i Pardubice. Velkou zásluhu na vzestupu Libereckých tabulkou má dvojice brankářů Lašák - Will. První jmenovaný dokázal svou branku zavřít na neuvěřitelných 209 minut a 13 vteřin, po které soupeři nedokázali přijít na recept jak slovenského brankáře překonat.

Hráči slaví cenné vítězství

V Lize mistrů si Tygři postup do osmifinále vybojovali v dvojzápase s Färjestadem, který se ukázal jako velmi zdatný soupeř a v obou duelech Severočechy potrápil. Poprvé se týmy utkali první říjnové úterý na libereckém ledě. Tygři se prosadili čtyřikrát, Färjestad pouze jednou a tak měl do osmifinále lépe našlápnuto Liberec. Švédský tým ale nic nevzdal a v odvetě hrané o týden později dokázal zlepšeným výkonem úřadujícího českého mistra porazit 2:0. Vzhledem k lepšímu skóre ale do další fáze soutěže postoupili modrobílí.

Tým z Ostravy se zatím trápí

Vítkovice, které po loňské sezóně prošli velikou přestavbou kádru zatím nenaplňují předsezónní plány a v domácí soutěži drží desátou příčku. Tým vedený Jakubem Petrem se potýká s častým kolísáním výkonů. Z posledních pěti utkání v nejvyšší české lize vytěžili Ostravané osm bodů, když na svém ledě dokázali porazit Plzeň i Spartu, vzápětí ovšem nestačili na Chomutov, Zlín udolali až po nájezdech a v posledním ligovém kole prohráli na ledě Hradce Králové. Vítkovice trápí také rozsáhlá marodka na které se nachází například kapitán Rostislav Olesz nebo obránci Klok a Urbanec.

Derner na útočném výletě K nalezení herní pohody by měli klubu z Ostravy pomoci i dvě posily, které přišly v průběhu října - Yan Stastny, který byl donedávna v širším kádru St. Louis Blues a Marek Hrbas z pražské Sparty.

Možná trochu překvapivě Vítkovice v předchozí fázi Ligy mistrů doslova excelovali, když smetli slovenskou Nitru výsledky 7:0 na domácím ledě a na stadionu soupeře dokázali skóre téměř zopakovat a zápas skončil poměrem 5:0 ve prospěch moravskoslezkého týmu. S celkovým skóre 12:0 tak Vítkovice s přehledem postoupily do osmifinále, ve kterém změří sílu s libereckými šelmami.

Bílí Tygři už v letošní sezóně jednou své síly s Vítkovickými poměřili. V rámci desátého kola hraného 7. října se s ostravským týmem utkali na domácím ledě. Za Tygry se gólově prosadili mladíci Ordoš a Lakatoš, následně hosté snížili přesilovkovým gólem Baranky, ale střelou do prázdné branky pečetil vítězství Liberce Radim Šimek.

Říjnové vítězství si můžete připomenout v tomto sestřihu:

Přijďte Tygry na klíčové utkání Ligy mistrů podpořit! Úvodní buly bude vhozeno v úterý v 18 hodin.

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner