Aktuální zprávy

Velký mládežnický úspěch! Liberecký kraj s hráči Tygrů bere stříbro na MMČR

Liberec - Parádního úspěchu dosáhl na Mládežnickém mistrovství ČR U15 Liberecký kraj, jehož výběr byl složený kompletně z hráčů a trenérů Bílých Tygrů. V konkurenci hokejově větších krajů došel bez porážky až do finále proti Plzeňskému, který se stal prvním a jediným libereckým přemožitelem.

Naši hráči v Litoměřicích bravurně zvládli základní skupinu. Postupně porazili Pardubický a Ústecký kraj, výběr Prahy, Královéhradecký kraj, Olomoucký a Vysočinu. Ve skupině tedy skončili první a zajistili si účast ve finále turnaje. V souboji o celkové prvenství se jim do cesty postavil vítěz druhé poloviny turnajového pavouka – Plzeňský kraj, jehož tým byl složený převážně z hráčů Škodovky, ale výběr doplnili také talenti mládežnického klubu Wolves a gólman z Třemošné.

Liberečanům se bohužel nepovedl vstup do utkání a záhy prohrávali 0:3. Do zápasu se ale výborně vrátili a za stavu 2:3 byli několikrát velice blízko k vyrovnání. Kýžená třetí branka však nepřišla, načež už museli Severočeši hru hodně otevřít a soupeř toho využil ke zvýšení na konečných 2:7.

Kromě týmového úspěchu si naši hráči připsali i individuální. David Rozsíval (7+8) s Adrienem Bartovičem (6+8) obsadili horní příčky v bodování turnaje. Brankář Štěpán Bogač odchytal kompletní porci minut a až finále mu srazilo úspěšnost zásahů těsně pod 90 %, což je v žákovském hokeji fantastická bilance.

Hlavní trenér Vojtěch Fiala o turnaji
Těší mě, že jsme jako tým složený jen z hráčů Bílých Tygrů dokázali celé čtyři dny přehrávat – nebo ve finále hrdě vzdorovat – krajům, které jsou složené z minimálně dvou skvělých mládežnických celků. Gratuluji Plzeňskému kraji a moc děkuji hráčům i mým kolegům, kteří pro fungování našeho týmu na ledě i mimo něj udělali maximum.

Soupiska Libereckého kraje na MMČR

Brankáři: Štěpán Bogač, Ondřej Kanca
Obránci: Teodor Vápeník, Jakub Seidl, David Hrouda, Lukáš Ehrenberger, Vít Stromský, Michal Kanca
Útočníci: Imrich Maxin, David Rozsíval, Marek Šťástka, David Choma, Adrien Bartovič, Daniel Kytka, Tereza Plosová, Matěj Bajer, Stanislav Sanejstr, Šimon Bělohorský, Dominik Krajdl.

foto: Ronald Hansel

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner