Aktuální zprávy

WEHT začíná! Češky zahajují turnaj ve čtvrtek, v akci i Tygřice

Liberec - Je to tady! Už ve středu startuje historicky první podnik ženské Euro Hockey Tour na českém území. Přijďte podpořit hokejistky v prozatím nejúspěšnější éře českého ženského hokeje! V nominaci nechybí ani hráčky, které vyrůstaly v Liberci.

Před turnajem panují velká očekávání. A to už jen proto, že se jedná o poslední herní test před mistrovstvím světa, které budou hostit Spojené státy. Všechny reprezentace tedy do Liberce přivezou to nejlepší s jasným cílem – vše vyladit právě pro blížící se vrchol sezóny.

V nominaci českého národního týmu, kterou skládala úspěšná kanadská trenérka Carla MacLeodová, jsou i hráčky, které hokejově vyrůstaly právě v Liberci a turnaj pro ně tedy bude návratem domů. Mladičká útočnice Tereza Plosová byla jednou z hlavních opor stříbrného týmu na nedávno skončeném MS do 18 let. O místo mezi tyčemi pak může zabojovat gólmanka Viktorie Švejdová. Obě zmiňované hráčky aktuálně působí ve švédské nejvyšší soutěži.

Tereza Plosová o svém působení v liberci
Na Bílé Tygry vzpomínám v tom nejlepším. Musím říct, že jsem neskutečně ráda za to, jaké trenéry jsem v Liberci měla. Předali mi strašně moc zkušeností, za které jsem vděčná. S pár bývalými spoluhráči ještě jsem v kontaktu a s některými se občas i vidím. V juniorce samozřejmě sleduju i bráchu Lukáše.

Český tým do turnaje půjde s vysokými sportovními i diváckými ambicemi. V celkovém hodnocení seriálu WEHT totiž na prvním místě drží velice nadějný náskok osmi bodů na druhé Finky, na domácím ledě si tedy mohou dokráčet pro další významný úspěch. Dalším cílem je také útok na český divácký rekord na utkání ženského hokeje, který aktuálně činí 3250 diváků.

"Právě proto se turnaj koná v Liberci ve velké aréně. Cílem je překonat rekord návštěvnosti na ženském hokeji,“ potvrzuje generální manažerka ženské reprezentace Tereza Sadilová. "„Příští rok nás čeká domácí mistrovství světa a WEHT je taková rozcvička. Děkuji svazu, že do toho šel. Zároveň doufám, že se holky předvedou v co nejlepším světle a že si to všichni užijeme,“ doplňuje.


autogramiáda reprezentace v OC Nisa

Turnaj startuje ve středu zápasy bez české účasti. Češky zahájí domácí podnik ve čtvrtek 8. února od 18:00 zápasem proti Němkám, den nato vyzvou ve stejném čase Finky, v sobotu od 17:00 je čeká střetnutí se Švýcarkami a v neděli jej uzavřou utkáním proti Švédkám, které je na programu od 14:30. Všechny zápasy národního týmu živě odvysílá ČT sport plus.

Vstupenky můžete zakoupit zde. V prodeji jsou denní lístky za 100, 150 nebo 190 korun. V případě dětí do 140 cm platí jednotná cena denní vstupenky v hodnotě 50 Kč, stejnou zvýhodněnou částku zaplatí i permanentkáři Bílých Tygrů. Fanoušci si ale mohou zakoupit i turnajovou vstupenku, která jim umožní přístup na všechna utkání v Liberci. Dospělí za ni zaplatí 490 Kč, cena dětské permanentky je 190 Kč.


trénink reprezentace ve Svijanské aréně (FOTO: Jan Běhounek)

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner