Mládežnický hokej

Fantazie! Čeští junioři i s Tygry v sestavě si zahrají finále mistrovství světa

Halifax/Liberec - Ještě v 60. minutě český juniorský výběr ztrácel na švédský tým jednu branku, díky dělovce Davida Jiříčka v čase 59:21 ale vyrovnal. V následném prodloužení poté rozhodl o brilantním postupu Česka do finále exkarlovarský Jiří Kulich. V utkání o zlato tak budou bojovat i hráči s tygřím zápisem!

Juniorská reprezentace získá po dlouhých osmnácti letech opět ze světového šampionátu cenný kov. Z našeho současného kádru na tuto medaili pamatuje Michael Frolík. Na turnaji však byli i libereckým fanouškům dobře známá jména jako Ladislav Šmíd, Marek Schwarz či Marek Kvapil. Do finále poté čeští hráči doputovali dokonce po neuvěřitelných dvaadvaceti letech, tedy v momentě, kdy nebyl žádný ze současných reprezentantů na světě!

A toto klání, ve kterém vyzve české mužstvo domácí Kanadu, nebude ochuzeno ani o hráče s libereckou stopou! Na turnaji se ve velmi dobrém světle prezentují Jaroslav Chmelař, jenž zde působil před několika lety, ale také Adam Měchura, který brázdil juniorská kluziště v tygřím dresu ještě minulý ročník. Ze střídačky je poté připraven ihned naskočit brankář A-týmu Liberce Daniel Král.

Všem juniorům držíme drápy, aby dotáhli svou pouť až k vytouženému zlatu!

FOTO: Matt Zambonin/IIHF

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner