Mládežnický hokej

Jak se daří Tygrům v zámoří? Stezka má nejvíc zápasů, Zachar a Solenský produktivní!

Liberec - V nedaleké době zamířilo do zámoří hned několik tygřích mládežnických nadějí. Jak se jim za velkou louží daří? To rozebereme ve dvou článcích, v prvních z nich se podíváme na formu Marka Zachara, Samuela Solenského a Aleše Stezky.

Druhé vydání naleznete zde

MAREK ZACHAR TŘETÍM NEJLEPŠÍM NOVÁČKEM TÝMU

Marek Zachar těžký přechod na užší kluziště zvládl. Do Sherbooku se přesunul před aktuálním ročníkem a daří se mu na výbornou. Ve svém týmu si vybudoval pozici sedmého nejproduktivnějšího hráče a třetího nejlepšího nováčka. Důležité je však upozornit, že QMJHL (CHL) je liga pro hráče od 17 do 20 let a českému forvardovi je teprve 18, rozhodně tedy lze říct, že si počíná výborně.

A jaká čísla Marek Zachar nashromáždil? Ve čtyřiatřiceti zápasech si připsal čtrnáct branek, dvanáct asistencí a dvacet trestných minut. Jediné, co mu trochu sráží hodnocení, je bilance účasti na ledové ploše, nastřádal - 5.

Marek Zachar (34 zápasů) - 14 + 12, 20 PIM, -5

Sherbrooke Phoenix (6. místo v divizi West) - 38 odehraných zápasů, 16 výher, 35 bodů
Článek o draftu Marka Zachara
Rozhovor s Markem Zacharem o draftu
Kapitán české osmnáctky Marek Zachar

SAMUEL SOLENSKÝ NAVAZUJE NA TYGŘÍ PRODUKTIVITU

Samuel Solenský se s Tygry rozloučil ve velkém stylu, vyhrál týmové kanadské bodování v juniorce a po sezóně měl zamířit do USHL, jenže nakonec skončil v NAHL. Tedy druhé nejvyšší americké juniorské soutěži nebo juniorské lize II úrovně, chcete-li. Slovenský rychlík si vybral tým Johnstown Tomahawks a zde válí.

V osmadvaceti zápasech si připsal osm branek a třináct asistencí. Nasbíral navíc pouze čtrnáct trestných minut a pozitivní statistiku účasti na ledové ploše +9. Jeho celek navíc pokukuje po první příče v divizi East. Na vrchol tabulky mu zbývá pět bodů.

Samuel Solenský (28 zápasů) - 8 + 13, 14 PIM, +9

Johnstown Tomahawks (2. místo v divizi East) - 30 odehraných zápasů, 21 výher, 44 bodů
Článek o draftu + rozhovor se Samuelem Solenským
Radost juniorů

ALEŠ STEZKA ZABRAL BRANKOVIŠTĚ

Zatímco Zachar se Solenským byli draftováni vloni, Aleš Stezka už si za mořem odbývá svůj druhý ročník a daří se mu na výbornou! Po sezóně 2015/2016 se přesunul do celku Chicago Steel a zde dostává potřebný prostor. Zasáhl celkem do šestnácti zápasů, což je z gólmanů tohoto celku jednoznačně nejvíc.

V těch si navíc připsal velmi úspěšné statiky. V již zmiňovaném počtu střetnutí průměrně pustil za svá záda 2,23 branky a docílil úspěšnosti zápasů nad 92 %. Chicago i díky výkonům exlibereckého brankáře vévodí s náskokem sedmi bodů Youngstown Phantoms.

První sezóna v zámoří

Aleš Stezka (19 zápasů) - 3,32 obdrž. g./z., 89,30 %

Sioux Falls Stampede (4. místo v divizi Western) - 60 odehraných zápasů, 31 výher, 66 bodů (prohra v prvním kole play-off)

Druhá sezóna v zámoří

Aleš Stezka (16 zápasů) - 2,23 obdrž. g./z., 92,00 %

Chicago Steel (1. místo v divizi Eastern) - 29 odehraných zápasů, 20 výher, 44 bodů
Stezkova série čtyř zápasů s nulou v řadě
Rozhovor s Alešem Stezkou o nováčkovském kempu NHL
Aleš Stezka o draftu
Článek o draftu Aleše Stezky
Zákrok Stezky

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner