Mládežnický hokej

Nominace plná Tygrů! Reprezentační dvacítka zamíří na turnaj do Švýcarska

Liberec - Po bronzovém mistrovství světa se začne česká reprezentace do dvaceti let připravovat na další šampionát, který bude na přelomu let 2024 a 2025 hostit kanadská Ottawa. Češi v únoru zamíří na turnaj pěti zemí do švýcarského Klotenu, u čehož bude i početné liberecké zastoupení.

Únorový turnaj bývá vždy spojen s výraznou obměnou kádru, jinak tomu není ani tentokrát. Do Klotenu se vydají pouze dva hráči, kteří si ze Švédska přivezli bronz. Naproti tomu šest hráčů čekají první reprezentační zápasy. Trenér Patrik Augusta si je vyhlédl v domácí juniorské soutěži.

Právě mezi reprezentačními debutanty jsou i opory tygří juniorky – brankář Vojtěch Hambálek a obránce Jakub Ehrenberger. První jmenovaný se loni zúčastnil přípravy reprezentační osmnáctky před mistrovstvím světa, do žádného oficiálního utkání nicméně zatím nezasáhl.

V nominaci nechybí ani útočník Jaromír Pérez, který pravidelně nastupuje za liberecký A-tým a jen těsně mu unikla účast na předchozím šampionátu. Doplňuje ho další tygří forvard Radim Handl, jenž se v klubu výborně uvedl po zářijovém příchodu z Karlových Varů a usadil se v první formaci juniorky. Mezi náhradníky ještě figuruje jméno Radka Janaty.

Nominovaní hokejisté se sejdou v neděli 4. února večer na hotelu v pražských Holešovicích, odkud druhý den ráno vyrazí autobusem do Švýcarska. Prvním soupeřem českého týmu bude v úterý 6. února domácí výběr, následovat budou zápasy proti Němcům, Švédům a po volném pátku proti Finům.

Nominace české dvacítky

Brankáři:
Jan Kavan (Kometa Brno), Vojtěch Hambálek (Liberec).

Obránci:
Tomáš Vandas (Jihlava), Jakub Ehrenberger (Liberec), Patrik Volas (Třinec), Denis Svoboda (Kometa Brno), Oliver Samson (Sparta Praha), Dominik Badinka (Malmö, Švédsko), Adam Hamrla (Mora, Švédsko), Šimon Bialy (Vítkovice).

Útočníci:
Matyáš Adámek (Karlovy Vary), Radim Handl, Jaromír Pérez (oba Liberec), Miroslav Holinka (Třinec), Tadeáš Kalužík, Adam Fiala (oba Pardubice), Matěj Maštalířský (Litvínov), Maxim Vehovský (Vítkovice), Jiří Felcman (Langnau, Švýcarsko), Vojtěch Hradec (Mladá Boleslav), Jakub Žmola (Sparta Praha), Jakub Štancl (Vaxjö, Švédsko).

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 16:30 | U17
Bílí Tygři Liberec
BK Mladá Boleslav
×
Dnes v 13:00 | U20
Bílí Tygři Liberec
HC Dynamo Pardubice