Mládežnický hokej

Mladí Tygři se výborně předvedli na reprezentačních akcích

Liberec - Ačkoliv se českým mládežnickým reprezentacím víkendové turnaje vesměs nevydařily, liberečtí zástupci ve všech kategoriích zanechali velmi dobrý dojem. Nejednalo se přitom jen o chlapecké výběry!

U20

Královská mládežnická kategorie absolvovala turnaj čtyř zemí ve švédském Ängelholmu. V prvním utkání s domácím výběrem vyšli Češi střelecky naprázdno (0:5), ale hned o den později už sehráli vyrovnanou partii s Ruskem. Zápas nakonec prohráli 3:5 navzdory nevídanému kousku Filipa Jansy, který se prosadil při oslabení tří proti pěti!

Nezvládnutý závěr mrzel český tým i v neděli při prohře 2:4 s Finskem. Na obě branky našich reprezentantů nicméně přihrál obránce Jakub Šedivý. Do všech tří zápasů turnaje naskočil také forvard Vojtěch Jiruš, který válčil ve formaci po boku Jansy.

U19

Dva zástupce vyslali Bílí Tygři do Finska, kde se Česko hned třikrát utkalo proti domácím Suomi. Naše reprezentace si připsala jedno vítězství, a to hned v prvním duelu, kdy se pod výsledek 2:1 značnou měrou podepsal brankář Daniel Král. Z 25 pokusů totiž propustil jediný.

Následovaly prohry 1:4 a 2:4, hned dva ze tří českých gólů v těchto utkáních zařídila kometa letošní sezóny Adam Měchura. V posledním z trojlístku zápasů se v české brance znovu objevil Král, který tentokrát třikrát inkasoval. Poslední branka padla při hře bez gólmana.

Daniel Král krotí finskou střelu (foto: Jari Mäki-Kuutti / Finnish Ice Hockey Association)

U18

Nesmírně složitý program měla osmnáctka, která od čtvrtka do neděle odehrála ve Švýcarsku čtyři zápasy. V české nominaci byl gólman Štěpán Vopravil, který odchytal střetnutí s USA (1:9) a domácím Švýcarskem (0:2). Proti Spojeným státům byl i přes devět inkasovaných branek vyhlášen nejlepším hráčem na české straně, mnoha dalším totiž zabránil. Česko se z turnaje vrátilo bez výhry.

ženy U18

České ženy do 18 let se představily na turnaji čtyř zemí v Rakousku a zvládly ho bravurně – bez porážky! Nejprve deklasovaly 13:2 Norsko, Tygřice Tereza Plosová si připsala bilanci 1+2. Při vítězství 6:1 nad Německem nebodovala, ale u závěrečné výhry 12:0 nad domácím celkem zaznamenala gól a rovnou čtyři asistence!

Tereza Plosová (druhá zleva) v reprezentačním dresu (foto: Martin Voltr / hokej.cz)

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner