Mládežnický hokej

Spoluhráči mě obírali už po zápase. Smál se po hattricku Albert Janele

Liberec – V sobotu si junioři připsali nečekané vítězství 9:3 nad druhou brněnskou Kometou. V utkání také zaznamenal svůj první letošní hattrick Albert Janele. „Jsem za to určitě rád. Je to pěkné, důležité jsou ale tři body,“ svěřil se po utkání. Po třech vstřelených gólech nechyběl ani příspěvek do týmové kasy. „Obírali mě už teď po zápase,“ smál se.

V sobotním utkání si junioři připsali velmi neobvyklé vítězství. Svého soupeře na domácím ledě rozstříleli vysoko 9:3. Navíc se jednalo o Kometu Brno, která se v tabulce extraligy juniorů nachází na druhém místě. O to cennější tak vysoká výhra je. Zápas hodnotil také útočník domácích Albert Janele: „Dneska nám to tam napadalo. Hodně jsme stříleli, což se nám v předchozích zápasech nedařilo. Dnes jsme pálili ze všech pozic, dávali góly a měli jsme štěstí.“

Sám Janele se na debaklu podílel třemi góly a zaznamenal tak svůj první hattrick v sezóně. „Za ten hattrick jsem určitě rád. Je to pěkné, důležité jsou ale tři body,“ svěřil se po utkání. Po třech přesných trefách přišla ovšem i menší nepříjemnost, a to příspěvek do týmové kasy. „Obírali mě už po zápase. Něco asi budu muset zaplatit,“ smála se liberecká jedenáctka.

Vysokou výhru si liberečtí junioři nepřipsali v této sezóně poprvé. Na začátku ročníku už stejným výsledkem rozebrali ve Svijanské Aréně pražskou Spartu. Tehdy pro změnu vsítil tři branky Petr Wiencek. Proč se tento kousek Severočechům povedl podruhé si Janele ale není zcela jist. „Je to těžké vysvětlit. Dneska nám to tam napadalo, tlačili jsme se do brankoviště na dorážky a měli jsme i trochu štěstí.“

Střetnutí s Brnem nebylo však od začátku vůbec jednoznačné. Tygři šli sice několikrát do vedení, hosté ale pokaždé dokázali srovnat krok. Důležitý moment přišel však šestnáct vteřin před koncem úvodní třetiny, kdy Janele vstřelil svou druhou branku zápasu, která se nakonec ukázala jako rozhodující. V závěrečné třetině už se zápas spíše jen dohrával. „Už ten zápas byl celkem rozhodnutý. Už asi ani neměli náladu hrát,“ dodal Janele o odevzdanosti Komety v závěru.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner