Mládežnický hokej

Junioři ovládli fyzické testy! Dorost pátý, devítka sedmá

Liberec - Nová sezóna ještě ani pořádně nezačala, přesto už tygří akademie zaznamenala zajímavý úspěch na klubové scéně. Naši junioři vykázali nejlepší výsledky v rámci Českým hokejem organizovaných povinných testů! Velmi solidní práci odvedli také dorostenci a deváťáci.

Všechny tři tygří akademické kategorie vyjely 25. června ke splnění testů do Prahy na půdu Fakulty tělovýchovy a sportu Univerzity Karlovy. Absolvovaly zde sedm různých disciplín: illinois (podoba slalomu) bez příslušenství i s hokejkou a kuličkou, skok z místa, bench-press, shyby, běh na 3x200 metrů a běh na 1500 metrů. Konečné pořadí týmů se určovalo zprůměrováním umístění v jednotlivých disciplínách.

Tygří juniorka ukázala, že do přípravy na novou sezónu investuje velké úsilí – umístila se totiž na prvním místě s průměrem jednotlivých umístění 3,43 a zároveň relativně bezpečným náskokem na druhou Kometu Brno. O skvělé vyrovnanosti výkonů vypovídá také fakt, že v žádné disciplíně neskočila hůře než šestá.

Pro dorostence by fyzické testy mohly být v konkurenci dalších celků trošku oříškem, do sezóny totiž půjdou spíše s mladším týmem plným talentovaných "prvoročáků." Opak byl ovšem pravdou, Bílí Tygři si připsali průměr jednotlivých umístění 7,43 a obsadili výbornou pátou příčku!

Devátá třída měla podobu testů trošku odlišnou, absolvovala totiž "jen" pět disciplín (v programu neměla bench-press a běh 3x200 metrů). Liberečtí si připsali průměr dílčích umístění přesně 8,00 a v celkovém účtování obsadili pěkné sedmé místo.

Komentář manažera tygří akademie Jiřího Bermanna
Jsme nadšení, že juniorka testy vyhrála. Na základě stoupajících umístění od kategorie U15 do U20 je dobře vidět progres v našem programu. Na kondici dbáme a je to naše priorita, chceme mít nabruslené týmy, k čemuž je kondice základním předpokladem. S trenérskými týmy v čele s kondičním koučem Tomášem Krámským si testy vyhodnotíme jméno po jménu tak, abychom hráčům nastavili individuální tréninkové plány co nejefektivněji.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner