Pohled do historie

Tygři jedou potřetí na La Coupe des Bains. Jak dopadly předchozí účasti?

Liberec – Po dvou přípravných utkáních s Litvínovem mění Tygři prostředí a vyráží na turnaj do Švýcarska. Klání La Coupe des Bains v oblasti města Yverdon se přitom zúčastní již potřetí. Pojďme si nyní shrnout, jak si vedli v minulých letech.

La Coupe des Bains 2018

Bílí Tygři Liberec vs. HC Servette Ženeva 2:1p (góly Tygrů: Hudáček 2x)
Bílí Tygři Liberec vs. HC Fribourg-Gottéron 3:5 (góly Tygrů: Ordoš, Vlach, Hudáček)
Bílí Tygři Liberec vs. HC Lausanne 2:3 (góly Tygrů: Jelínek, Valský)

První představení Tygrů v Yverdonu již nepatří mezi nejčerstvější. Liberečtí se totiž do Švýcarska vydali před startem sezóny 2018/19, tedy před šesti lety. Ze současného kádru si tuto zkušenost pamatují už pouze Michal Bulíř, Jaroslav Vlach, Marek Zachar a Lukáš Derner.

Turnaj zahájili Severočeši výhrou nad Ženevou, kterou udolali 2:1 v prodloužení. Oba góly šelem přitom vsítil Libor Hudáček. Ostudu ovšem neudělaly ani v dalších dvou duelech! Utkání s Fribourgem definitivně rozhodl až gól soupeře na 5:3 při závěrečné power-play. Následující souboj s Lausanne směřoval do dalšího prodloužení, jenže švýcarský celek nakonec zvítězil 3:2 díky brance v 59. minutě.


Utkání s Fribourgem v roce 2018

La Coupe des Bains 2023

Bílí Tygři Liberec vs. HC Fribourg-Gottéron 3:4 (góly Tygrů: Flynn, Vlach, Filippi)
Bílí Tygři Liberec vs. HC Ambri-Piotta 1:3 (gól Tygrů: Birner)
Bílí Tygři Liberec vs. HC Lausanne 2:6 (góly Tygrů: Klíma, Rychlovský)

Zato druhou účast na tomto mezinárodním turnaji mají všichni ještě v živé paměti. Liberečtí se do Yverdonu vrátili před začátkem minulého ročníku. Tentokrát v prvním utkání narazili na Fribourg a opět přišla smolná prohra v závěru. O tom, že nedojde na dělbu bodů, rozhodl protivník tentokrát až v poslední minutě a vyhrál 4:3. Zápas byl přitom speciální pro libereckého Michala Birnera, jenž během své kariéry právě ve Fribourgu působil.

Povedený výkon předvedli svěřenci Filipa Pešána i proti Ambri-Piottě, ani na ni však nestačili a prohráli 1:3. Velmi slibně se poté vyvíjel závěrečný duel s Lausanne, v němž Severočeši dlouho drželi šanci na bodový zisk. Soupeř ale nedal Tygrům šanci na vyrovnání. V závěrečné šestiminutovce vstřelil tři branky a zvítězil 6:2.

I v rámci třetí účasti na La Coupe des Bains se Liberečtí střetnou s Fribourgem a Lausanne. Poprvé v historii se utkají s Ajoie. Budou tentokrát úspěšní?


Momentka ze zápasu s Lausanne v roce 2023

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 13:30 | U17
HC Škoda Plzeň
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 17:00 | U20
Bílí Tygři Liberec
HC VERVA Litvínov